Még újabb Index: Követés, 24 óra és sok minden más

2014. október 17. szabóZ

És akkor hirtelen megpillantjuk azt a kis kört benne az élesen világító számmal ott jobb szélen. Notification Badge, becenevén Noti. Esetleg Basz, vagy Izé. A botrányosan harsány plecsni, ami szinte a pofánkba vágja, hogy amíg itt unottan scrollozgattunk, megint lemaradtunk valamiről. És akkor remegő kézzel kattintunk, hogy végre ő írt, esetleg azzal a cicás-naplementés kompozícióval elértük már a két tucat lájkot, vagy csak arról jött értesítés, hogy a szembeszomszéd már megint megdöntötte a rekordunk Bejeweled Blitzen.

Ezentúl az Indexen is lesznek ilyen kis plecsnik, és nem csak azért, mert a Notification Badge 2014 gerappája, a posztshare-korszak lájkja, vagy éppen a web2 utáni kommunikációs tér Maslow-piramisának csúcsa. Egyszerűen csak azért, mert nem akarjuk, hogy lemaradjon bármiről.

Például egy erős vérnyomás-emelkedéssel együtt járó klaviatúracsapkodásról, amikor kiderül, hogy Sixxnek tényleg semmi se jó, és még az X-faktort is lehúzza. Vagy amikor bizonyossá válik, hogy Földes András nem értékeli Kerényi Imre munkásságát, Dezső Andrist még mindig a háttérhatalmak pénzelik, és egyébként is, ez a Panyi Szabolcs tuti sose járt még a Körúton kívül, és borbélynál még a Körúton belül se.

Index_-_Szabó_Zoltán.png

Egyelőre csak az Index szerzőit követheti nagy szeretettel és annál is nagyobb gyűlölettel, meg persze a Blog.hu blogjait, de nemsokára lesz még itt rengeteg más is: követhető témák és topikok, Indavideó és Indafotó, meg persze az Indamail, hogy a nagyi sokmegás, zenélő Coelho-idézetekkel felduzzasztott körleveleiről akkor se maradjunk le, ha éppen a Velvetet úgymond olvasgatjuk. A rendszer nagyon egyszerű, már ha Indapass-szal regisztráltunk, de mivel az is egy gombnyomás csupán, maradjunk annyiban, hogy a rendszer nagyon egyszerű. Ha a cikkek elején lévő fejek mellett a Követem! gombra kattintunk, esetleg a megújult impresszumban a szerzők adatlapján ugyanerre a gombra bökünk, máris megjelennek a kiválasztott szerzők friss cikkei ott fent a fejléc jobb sarkában. Mindez hasonlóan működik Blog.hu-n is, de azért ebben a blogposztban még több, és részletesebb információt talál a blogok követéséről az, aki elakadna.

Ha elege lenne az Index valamelyik szerzőjéből, akkor ugye írhat neki anyázó levelet, vagy esetleg le is iratkozhat róla: ezt a legegyszerűbben úgy lehet megtenni, ha az újságíró cikkéről szóló értesítés jobb sarkába kattintunk ezzel ugyanis nem csak azt a cikket tüntetjük el, de a szerzőt is. A rendszert még most teszteljük, reményeink szerint később bonyolultabb műveletek elvégzésére is képes lesz nagy magabiztossággal: breakingekről riaszt majd higgadt profizmussal, csoportosítja az értesítéseket, és talán még inget is vasal.

Index_-_Külföld_-_Nem_hiányzik_az_otthoni_búskomorság_1.png

Ha még mindig kérdése lenne, ebben a videóban mindent elmagyarázunk lépésről lépésre, és még jó is nézni.

A feliratkozással összecsomagoltunk még pár kisebb, nagyobb fejlesztést, hogy mondhassuk, hogy akkor ez most az Index 5.3, kódnevén Túrós Táska.

  • Megújult a 24 óra, ami már nem csak kereső, de egy alternatív címlap is, amit végigscrollozva megtudhatja, hogy mik voltak a vezető anyagaink aznap, és hogy mi történet a világban, amíg dolgozott, réten szökellt, vagy pornót nézett.
  • Mindehhez új, logikusabb kereső is jár, ráadásul nem csak a 24 órában, de a Mindeközbenben is, ahol ezentúl akár a legjobb posztokat kínáló Bestofra is külön szűrhet.
  • Még okosabbak a cikkek alatti ajánlók, különféle tartalmakat kínálnak lelkesen, hogy maradjon az oldalon.
  • Megújult az impresszum, ami nem unalmas felsorolás többé, hanem adatlapok gyűjtőoldala, az Ismerd meg az újságíród! - mozgalom ajánlásával.
  • Az asztali számítógépeken és laptopokon okosabb lett a cikkek melletti lapozó gomb, ezentúl nem kell vakon navigálnia, az egeret a gombra húzva láthatja, hogy milyen cikk várja.
  • Frissítettük a Mindeközben címlapi megjelenését mobilnézetben és a tabletfelhasználóknak. Megújult a Port.hu doboz a címlap alján, hogy ha eljut odáig, biztos olyan programot találjon, ami távol tartja egy időre az internettől.
  • És persze egyéb hibajavítások és kisebb fejlesztések.

Ha bármi nem működik, vagy rosszul a feliratkozással, akkor itt lehet a kommentekben segítséget kérni, vagy csak levezetni a fáradt gőzt Egyéb esetekben meg írjanak ide, és nyugodjanak meg. Köszönjük a figyelmet, maradjanak vonalban!

Címkék: redizájn feliratkozás mégújabb

A bejegyzés trackback címe:

https://redizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr536801197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.13. 14:37:25

És azt a blog gazdája láthatja valahol, hogy ki követi a blogját? Vaksi vagyok, nem találom.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.13. 14:37:34

Bocs, a végét nem vettem észre a túlméretes reklám miatt :(

radios2 2015.04.13. 14:37:37

kitiltottatok a levegő ionizálása topicból, basszátok meg a korlátolt programozott, gép előtt kifejlődött betokosodott,agyatokat,fogalmatok sincs az egészről.
kapjátok be!!
Nélkületek nyugodtabb lett az életem.

Jehudin 2015.04.13. 14:37:41

Nagyon jó és figyelemre méltó

PityuBosnyák 2015.04.13. 14:37:44

Szuper hírdetések tetszik.

muvesz 2015.04.13. 14:38:00

De hol lehet felíratkozni ? Vagy elég a követést bepipálni ?

degeco 2015.04.13. 14:38:04

Ha már dizájn, akkor rídizájn, nem redizájn

Echoo 2015.04.13. 14:39:15

Szerzőkém. Nem gondolod, hogy EZT végig is olvasom??

Darkcomet 2015.04.13. 14:39:19

Sukár! Még moderálásra is kerül a kommentem? Na, akkor az tutira nem fog megjelenni.

Darkcomet 2015.04.13. 14:39:23

Azzal a kibaszott mobilos felülettel nem akartok valamit csinálni? A legutóbbi váltás után is egy kínszenvedés volt használni, de ez a mostani maga a katasztrófa. 4-5 tab felzabálja a memóriát, az indavideók nézhetetlenek. Egyszerűen egy kalap szart sem ér az egész. Színes meg szagos, csak éppen fos.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.04.13. 14:39:27

"új, logikusabb kereső" - mármint hogy működni fog a kereső? Mert eddig teljesen véletlenszerű "találatokat" adott.

Anatolkarpova 2015.04.13. 14:39:32

Nagyon szép. A trágya videólejátszót nem lehet lecserélni és hogy alapból a "HD" verziót indítsa?
Esetleg ne fagyjon ki amikor újból meg szeretném tekinteni az elejétől?

dr nmate 2015.04.13. 14:39:34

Egy híroldalon a hír a lényeg.. hagyjuk a körítést!
Egy javaslat... legyen egy olyan gomb is, ami a 10 évvel ezelőtti verzióban tálalja az egész címlapot! Nem vicc... tényleg kérném az a gombot!

falomb 2015.04.13. 14:39:39

Miért nem jelennek meg itt a kommentek? Nem hiszem, hogy senki nem szól hozzá. Szép példa lenne a felhasználókkal való interakcióra, ha lenne valami látható diskurzus itt az új fejlesztésekről, reagálnátok kommentben a userek felvetésire, illetve a userek is tudnának reagálni egymásra.

Big Tits Fan · http://welovebigtits.blog.hu/ 2015.04.13. 14:39:44

Na ez így most péntek délutánra hosszú volt, ha majd villog valami bizbasz, úgyis odakattol az ember. Vagy elolvasom ezt a cikket holnap, kicsit pihentebben :)

falomb 2015.04.13. 14:39:46

A követés funkciónak nem sok értelmét látom (kit érdekel, hogy xy mit ír, engem a jó cikkek érdekelnek, függetlenül attól, hogy ki írja), de az jó, hogy vannak fejlesztések az indexnél.

Talán egyszer bejön valami jó ötlet a sok zsákutca után (index2, stb.)

deftones 2015.04.13. 14:39:48

Én egy olyan fícsört szeretnék, hogy mobil eszközről is akadás nélkül lehessen indexet olvasni. Mert mióta ez az új dizájn van, azóta elég nehézkes, mondhatni kibaszott szar. Köszcsi ;)

falomb 2015.04.13. 14:39:50

Az interaktivitáshoz egy dolog még nagyon hiányzik: legyen kommentelhető minden egyes cikk

Ha féltek a törvényi következményektől az oldalon megjelenő kommentek miatt, ha nincs elég moderátori kapacitás, akkor minden cikk alján legyen csak egy link egy külön facebook oldalra, ahol minden cikkhez nyílik egy post, és ott lehet kommentelni.

A kommentelhetőség alapvető, ezért úgyis jó, ha csak link van a kommentoldalra, mint fent írtam, és külső oldalon jelennek meg a kommentek.

2015.04.13. 14:40:08

Egészem addig leszarom az újdonságaitokat, amíg meg nem jelenik a "cikkek rétegben" gomb, hogy kikapcsolhassuk az Index2-őt, ami a legnagyobb hibátok, mióta létezik az oldal.

Never 2015.04.13. 14:40:10

Mwahaha. Inkább nem az oldal-motort, hanem az újságírást kellene fejleszteni. Kivéve talán a Totalcar-t, az ő színvonaluk rendben van - de a többi (főoldal, Dívány, Velvet, stb.) mellett a legsötétebb varjú is atomvillanásnak tűnik...
süti beállítások módosítása