Kedves Barátaink, tisztelt Ház:
itt az újratervezés ideje!

2014. március 12. Nínó Karotta

a fontos dolgok már működnek

Az index.hu, kompország kedvenc webkikötője megújhodik. A honlapunk tartalmát adó betűk napról napra átrendeződtek eddig is. Ahogy például az avar a forgószélben. Most azonban gúnyát vált a kontent, az idők szava új mederbe tereli pixeleink regimentjét.

Reszponzivitás ante portas

Megfigyeltük, hogy olvasóink egyre gyakrabban használnak úgynevezett szélesvásznú megjelenítőket. Ezeken több betűt és képet lehet elhelyezni egymás mellé, anélkül, hogy lelógna. Ezért ilyen korszerű eszközökön az Index ezentúl szélesebben és szellősebben jelenik meg. A fiatal korosztály igényeit szem előtt tartva több képet használunk, melyek ezer szavakkal érnek fel, de sokkal kisebb helyen. És mindez csak a monitor.

Az utcán járva-kelve egyre-másra látni embereket okostelefonjuk képernyőjébe merülve. Az ő igényeiket egy keskenységre optimalizált nézettel igyekszünk kiszolgálni. 

A széles és a keskeny közti űrt sem hagytuk kitöltetlenül. Amennyiben ön rendelkezik táblagéppel, és szereti azt állítva tartani, egy direkt az ön igényeire szabott újságot kap. Lefekteti, felállítja, ujjával böködi, mindenhogy jó. Ez volna a reszponzív dizájn dióhéjban.

Quo vadis tartalomgyártás?

Az új megjelenés új tartalomtípust is hoz magával. Ennek kialakításán az egész szerkesztőség dolgozik, de mindenki csak a rendes munkája mellett "csenhet" el perceket, hogy "beledolgozzon". Mindeközben a hírszolgáltatás a szokott magas színvonalon folyik tovább.

A boszorkánykonyha már a spájzban van

Nem árulunk zsákbamacskát: mikor ön e sorokat olvassa, már szinte kész vagyunk, bár véreres szemeink döntően hiányos és rosszul működő tesztoldalak mögé merednek üvegesen, fókuszálatlanul. De nem csüggedünk, és ön se tegye. Górcsövünket célra tartva médiakonvergálunk tovább a felhasználói élmény fokozása felé. E termékfejlesztési golgota stációiról szól majd ez a blog. És helyenként lesz értelme.

Címkék: redizájn wtf just wtf index2014

A bejegyzés trackback címe:

https://redizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr255855269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása